Kielet

 

ENGLANTIESPANJAHOLLANTIITALIA –  NORJA - PORTUGALI - RANSKA SUOMIVIRO


 Oppilaitos hankkii kirjat kaikille kurssilaisille
keskitetysti niille kursseille,joilla on kirja käytössä.
Ilmoita ellet halua kirjaa.

 

Ilmoittautumisen löydät täältä

Kurssien peruutusehdot ja kurssipaikkainfo


 
ITALIAN PÄIVÄALKEET 2- Italiano a mezzogiorno 26h
10.9. – 10.12.2019 ti klo 12 – 13.30
Ilmoittautumiset viimeistään 1.9.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen

Oletko jo pitkään haaveillut aloittavasi jonkun uuden kielen, mutta iltaopiskelu ei ole sinua varten? Nyt ihanaa italiaa on tarjolla myös päiväkurssina! Kurssi sopii italian alkeita jo hieman opiskelleille, mutta myös innokkaat vasta-alkajat ovat lämpimästi tervetulleita. Aiheina mm. kaupungilla kiertely, tapaamisesta sopiminen ja ravintola-asiointi. Kurssilla teemme monipuolisesti erilaisia harjoituksia ja pyrimme puhumaan italiaa alusta asti mahdollisimman paljon. Opiskelemme leppoisassa ilmapiirissä virheitä pelkäämättä. Innostutaan yhdessä kiehtovasta italian kielestä, Benvenuti tutti! Oppikirja: Bella vista 1 kappaleesta 4 eteenpäin. Kurssimaksu 58,- + kirja (S-etukorttihinta 52,-+kirja)

 

ITALIAN JATKO 2 - 26h
11.9. – 11.12. 2019 ke klo 17-18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 1.9.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen

Innostunut italian jatkoryhmämme jatkaa syksyllä 2019! Italian jatkokurssi sopii noin kaksi vuotta italiaa opiskelleille, oli opinnoista kulunut sitten vuosi tai kymmenen. Kurssilla kerrataan jo opittua ja opitaan lisää käytännön kielitaitoa, italialaista kulttuuria sekä kielen keskeisiä rakenteita. Aiheina mm. matkustaminen, loman ja vapaa-ajan vietto sekä aikamuodoista perfekti. Kurssilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoituksia huumoria unohtamatta. Pääpaino on suullisilla, pareittain tai pienissä ryhmissä tehtävillä harjoituksilla. Opiskelu tapahtuu rennossa ilmapiirissä, tule rohkeasti mukaan! Impariamo l’italiano! Oppikirja: Bella vista 1 kappaleesta 11 eteenpäin. Kurssimaksu 58,- +kirja. (S-Etukorttihinta 52,- + kirja) 

 

ITALIAN JATKOKURSSI 26h
11.9. – 11.12.2019 ke klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 1.9.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen

Kaipaatko piristystä keskiviikkoiltoihisi? Tule mukaan opiskelemaan ihanaa italiaa! Kurssilla opetellaan leppoisasti kielen perussanastoa ja -rakenteita sekä tutustutaan italialaiseen kulttuuriin. Kurssi on tarkoitettu italiaa noin vuoden verran opiskelleille, vaikka opinnoista olisikin vierähtänyt tovi. Aiheina mm. tien kysyminen, vapaa-aika ja hotellissa asiointi. Kurssilla yhdistelemme monipuolisesti erilaisia työtapoja ja pyrimme käyttämään italian kieltä alusta asti mahdollisimman paljon. Opiskelu tapahtuu leppoisassa ilmapiirissä, eikä Viivin tunneilla tarvitse jännittää. Lämpimästi tervetuloa, Benvenuti numerosi! Oppikirja: Bella vista 1 kappaleesta 7 eteenpäin. Kurssimaksu 58,- +kirja. (S-Etukorttihinta 52,- + kirja)

 

HOLLANNIN JATKOKURSSI 30h
29.8. – 12.12.2019 to klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 19.8.2019
Opettaja: Gerd Niehaus

Kurssi on tarkoitettu noin 2-3 vuotta hollantia lukeneille tai vastaavat tiedot omaaville. Painopiste on kielen käytössä. Käsitellään aiheita, jotka liittyvät jokapäiväiseen elämään, kuten vapaa-aikaan ja kulttuuriin. Opetellaan myös miten puhua menneisyydestä ja tulevaisuudesta tai tehdä ehdotuksia. Harjoitellaan lukemista, puhumista, kuuntelemista ja kirjoittamista. Sanastoa ja kielioppia laajennetaan. Taitotaso A2-B1. Kirja: In Zicht. Kurssimaksu 61,- + kirja

 

HOLLANNIN ALKEET 30h
29.8. – 12.12.2019 to klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 19.8.2019
Opettaja: Gerd Niehaus

Tule opiskelemaan jotakin uutta ja hauskaa! Hollannin kieli on länsigermaaninen kieli, joka on läheistä sukua saksalle ja englannille ja kaukaisempaa sukua pohjoisgermaanisille kielille kuten ruotsille. Sitä puhutaan paitsi Alankomaissa myös Belgiassa ja jopa Karibialla ja Etelä-Amerikassa. Hollanti on 12. käytetyin kieli internetissa.

Kurssin aikana opetellaan rennossa ilmapiirissä hollannin kielen alkeet. Painopiste on kielen käytössä. Kurssilla käsitellään aiheita, jotka liittyvät arkielämään, kuten miten esitellä itsensä, kysyä ja kertoa mitä kuuluu, kertoa perheestä ja päivittäisistä toiminnoista, tilata ravintolassa, käydä ostoksilla. Harjoitellaan myös ääntämistä. Rakenteista käsitellään mm. sanajärjestys, preesens ja monikko. Samalla tutustutaan hollantilaiseen kulttuuriin ja tapoihin ja Alankomaiden matkailukohteisiin. Taitotaso A1. Kirja Nederlands in gang (kirja, 287 sivua (materiaali kahdeksi vuodeksi) + website, josta löytyy kaikenlaisia ylimääräisiä tehtäviä, noin 40 euroa). Kurssimaksu 61,- + kirja

 

RANSKAN ALKEISJATKO MATKUSTAVAISILLE 30h
5.9. – 12.12.2019 to klo 17.30 – 19
Ilmoittautumiset viimeistään 26.8.2019
Opettaja: FM, mus.ped. Leena Kotka
 
Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka matkustelet mielelläsi ja haluaisit juuri Ranskan matkallasi saada matkastasi hieman enemmän irti. Aiemmilla kursseilla olemme käyneet läpi tervehtimisen, matkustelemisen perussanastoa, ravintolasanastoa, hotellipuolen sanastoa ja eri liikennevälineitä. Lukusanoihin ja verbien preesenstaivutukseen olemme uhranneet aikaa. Kuten myös artikkeleihin, adjektiivien taivutukseen, kieltolauseisiin sekä kysymyksiin. Myös mennyt aika on tullut jo hieman tutuksi. Jos tunnet nämä, voit vallan mainiosti tullaryhmään jatkamaan tästä eteenpäin. Kurssilla teemme kuuntelutehtäviä, jotta vieraan kielen ymmärtäminen helpottuu. Kurssilla pyritään puhumaan mahdollisimman paljon ranskaa. Opettaja käyttää paljon kommunikointiharjoituksia. Läksyjäkin kurssilaiset saavat tehdä kotona, kukin oman tilanteen mukaan. Kurssilla emme käytä oppikirjaa, vaan opettaja tuo materiaalin opiskelijoille.Kurssin tavoitteena on oppia ymmärtämään ranskan kieltä lisää ja oppia ilmaisemaan itseään matkalla. Kurssimaksu 61,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,-) 

 

ESPANJAA AAMUVIRKUILLE 3 - 26h
10.9. – 10.12.2019 ti klo 10 - 11.30
Ilmoittautumiset viimeistään 30.8.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen

Oletko jo pitkään haaveillut uuden kieliharrastuksen aloittamisesta, mutta iltaopiskelu ei ole sinua varten tai illat ovat jo täynnä? Tässä on oikea kurssi sinulle aamuvirkku! Kurssi sopii noin vuoden verran espanjaa opiskelleille. Aiheina mm. ravintola-asiointi, vaateostokset ja tien kysyminen. Teemme monipuolisesti erilaisia harjoituksia ja pyrimme puhumaan espanjaa alusta asti mahdollisimman paljon. Opiskelemme leppoisassa ilmapiirissä pilke silmäkulmassa. Innostutaan yhdessä ihanasta espanjasta, tule rohkeasti mukaan! ¡Vamos a estudiar! Oppikirja: Buenas migas 1 kappaleesta 8 eteenpäin. Kurssimaksu 58,- +kirja (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 53,-+kirja)

 

ESPANJAN PÄIVÄALKEET SENIOREILLE 2 - 26 h
12.9. – 12.12.2019 to klo 12 - 13.30
Ilmoittautumiset viimeistään 2.9.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen

Tule mukaan innostumaan espanjan kielestä! Kurssi on jatkoa kevään alkeille, mutta mukaan pääsevät myös innokkaat vasta-alkajat. Aiheina mm. omasta työstä ja harrastuksista kertominen sekä ruokaostosten teko. Etenemme opiskelijoiden toiveiden mukaan rauhallisessa tahdissa kertaillen jatkuvasti jo oppimaamme. Virheitä ei tarvitse pelätä, ja opiskelu tapahtuu leppoisassa ilmapiirissä. Rohkeasti mukaan, ¡Bienvenidos todos! Oppikirja: Buenas migas 1 kappaleesta 5 eteenpäin.  Kurssimaksu 58,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 53,-)

 

ESPANJAA ENNEN SIESTAA 3 - 26h
12.9. – 12.12.2019 to klo 14 - 15.30
Ilmoittautumiset viimeistään 2.9.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen
 
Kaipaatko piristystä arkeesi ja uuden harrastuksen torstai-iltapäiviisi? Tule mukaan innostumaan ihanasta espanjasta! Kurssi sopii noin vuoden verran espanjaa opiskelleille. Aiheina mm. ravintola-asiointi, vaateostokset ja tien kysyminen. Etenemme kurssilla rauhallisesti opiskelijoiden toiveiden mukaan. Teemme monipuolisia harjoituksia ja keskitymme ennen kaikkea puheen tuottamiseen espanjaksi virheitä pelkäämättä. Opiskelemme rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä, tule sinäkin rohkeasti mukaan! ¡Bienvenidos todos! Oppikirja: Buenas Migas 1 kappaleesta 8 eteenpäin. Kurssimaksu 58,- + kirja (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 53,-)

 

ESPANJAN ALKEISKURSSI 30h
4.9. – 18.12.2019 ke klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 26.8.2019
Opettaja: FM Elina Ylitalo
 
Hola! ¿Qué tal? Tule mukaan tutustumaan espanjankieliseen maailmaan ja oppimaan käytännön kielitaitoa. Alkeiskurssilla opit tervehtimään, esittäytymään ja asioimaan kahvilassa. Tahdoitpa pyytää Alicantessa terassilla kahvin tai lasillisen sangríaa, tämän kurssin loputtua osaat tehdä sen kuin espanjalainen. ¡Bienvenidos! Tervetuloa! Oppikirja Fantástico 1: kappaleet 1-4. Kurssimaksu 61,- + kirja (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,- + kirja) 


ESPANJAN ALKEISJATKO 30h
3.9. – 17.12.2019 ti klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 25.8.2019
Opettaja: FM Elina Ylitalo

¿Tomas algo? ¡Te invito! Mikäli espanjan alkeet ovat jo hallussa, tämä kurssi on sinulle, joka tahdot oppia selviytymään myös lentokentällä, hotellissa, ravintolassa sekä muissa kaupungin menoissa. Opittujen rakenteiden lisäksi opitaan viikonpäivät, kuukaudet, kellonajat sekä ilmaisemaan omaa mielipidettä. Tällä kurssilla harjoitellaan myös suullista kielitaitoa. ¡Bienvenidos! Tervetuloa! Oppikirja Fantástico 1, jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin! Kurssimaksu 61,- + kirja (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,- + kirja) 


ESPANJAN JATKOKURSSI 30h
5.9. – 19.12.2019 to klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 27.8.2019
Opettaja: FM Elina Ylitalo
 
Espanjan jatkokurssilla opit matkailusanastoa, kysymään tietä, selviämään ostostilanteista ja kertomaan, mistä asioista pidät tai et pidä. Opit myös puhumaan säästä ja asioimaan apteekissa. Tällä kurssilla pääset jo espanjalaisen small talkin makuun! Kurssi soveltuu noin vuoden espanjan kieltä opiskelleille. Kurssilla harjoitellaan kuuntelemista, lukemista sekä suullista että kirjallista tuottamista. ¡Bienvenidos! Tervetuloa! Oppikirja Fantástico 1, jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin! (n. kappaleet 6-9) Kurssimaksu 61,- + kirja

 

ESPANJAN JATKO 3 - 30h
4.9. – 18.12.2019 ke klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 26.8.2019
Opettaja: FM Elina Ylitalo
 
Tällä kurssilla opit muun muassa kirjoittamaan kirjeitä, kertomaan matkoistasi ja asioimaan pulmallisissa tilanteissa lentokentällä. Kurssilla myös kerrataan aiemmin opittua ja opitaan kuvailemaan henkilöitä ja esineitä sekä kertomaan päivärutiineista. Kurssi soveltuu noin 1,5 vuotta espanjan kieltä opiskelleille. Kurssilla harjoitellaan kuuntelemista, lukemista sekä suullista että kirjallista tuottamista. ¡Bienvenidos! Tervetuloa! Oppikirja Fantástico 2, jatketaan siitä, mihin keväällä jäätiin! (n. kappaleet 4-7). Kurssimaksu 61,- + kirja

 

 

ESPANJAN KIELIOPPI 30h - UUTUUS!
2.9. – 16.12.2019 ma klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 24.8.2019
Opettaja: FM Elina Ylitalo
 
Vihdoin on tarjolla kielioppikurssi sinulle, joka tahdot kerrata nimenomaan espanjan kielioppia. Kurssilla kerrataan aiemmin opittua sekä kehitetään kielioppitietoutta. Ilmoittaudu pian ja esitä omat toiveesi: mitä sinä tahtoisit käytävän kurssilla läpi? Alustavasti kurssilla olisi tarkoitus käsitellä mm. eri aikamuotoja ja näiden käyttöä, akkusatiivi- ja datiivipronomineja ja ser & estar –verbien eroja. Kurssilla opettajan valmistelema materiaali. Ei oppikirjaa. ¡Bienvenidos! Tervetuloa! Kurssimaksu 61,-
 
ESPANJAN SUULLINEN TAITO JA KUULLUNYMMÄRTÄMINEN 30h - UUTUUS!
3.9. – 17.12.2019 ti klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 25.8.2019
Opettaja: FM Elina Ylitalo
 
Tällä kurssilla painotetaan suullista tuottamista ja kuullun ymmärtämistä. Opit enemmän ääntämyksestä, ja saat myös henkilökohtaista tukea ääntämiseen. Kurssilla tehdään pääosin keskustelu- ja kuunteluharjoituksia. Kuullun ymmärtämistä kehitetään mm. sketsien, lyhytelokuvien, muiden videoiden ja musiikin avulla. Harjoitusten sisältö muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan. Kurssi soveltuu 1,5-2 vuoden verran espanjan kieltä opiskelleille. Opettajan valmistelema materiaali, ei oppikirjaa. Kurssimaksu 61,-

 

ESPANJAA YLIOPISTONKADULLA 26h
13.9. – 13.12.2019 pe klo 16.45 - 18.15
Ilmoittautumiset viimeistään 3.9.2019
Opettaja: FM Viivi Salonen
 
Innostunut espanjan jatkoryhmä jatkaa syksyllä 2019 ja mukaan ovat lämpimästi tervetulleita myös uudet opiskelijat. Viikonloppu alkaa kivasti espanjan opiskelun merkeissä, sillä tunnit pidetään perjantaisin alkuillasta. Kurssi soveltuu useamman vuoden espanjaa opiskelleille, vaikka opinnoista olisikin vierähtänyt jo tovi. Opimme kurssilla paljon uutta sanastoa ja rakenteita ja samalla kertaamme jo opittua. Aiheina mm. työelämä, omasta elämästä kertominen sekä menneen ajan aikamuodot preteriti ja imperfekti. Opiskelemme espanjaa hyvässä hengessä ja rennossa ilmapiirissä monipuolisten työtapojen avulla. Painopiste on suullisen kielitaidon kartuttamisessa. ¡Vamos a pasarlo bien! Oppikirja: Buenas migas 2 kappaleesta 5 eteenpäin. Kurssimaksu 58,- +kirja.

 

PORTUGALIN JATKOKURSSI 30h
3.9. – 10.12.2019 ti klo 9.15 – 10.45
Ilmoittautumiset viimeistään 25.8.2019
Opettaja: FM Tiago Queimada e Silva

Tunneilla harjoittelemme niin portugalilaista ääntämystä kuin kielioppia ja sanastoa. Painopiste on käytännön kielenkäyttötilanteissa. Jatkamme Tudo bem 1 kpl:eesta 12.  Lisäksi kertustehtäviä. Kurssimaksu 61,- + kirja

 

TERVEYSNORJAN KURSSI 30h - UUTUUS!
3.9. – 10.12.2019 ti klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 25.8.2019
Opettaja: FM Klaus Kurki

Sairaanhoitajaksi Norjaan? “Helsenorsk”, terveysnorja, on A1-A2 -tasoille sijoittuva tiivis kielitaitopaketti, jolla pääset kiinni norjan kielen perusteisiin terveydenhuollon alan sanaston parissa. Opit siis kertomaan itsestäsi, tekemisistäsi ja aikeistasi. Opetuksen painopiste on suullisessa viestinnässä unohtamatta kuitenkaan luetun ymmärtämistä ja kirjoittamista. Kurssilla jaetaan kirjan tueksi mm. soveltavia keskustelutehtäviä. Ruotsin kielen peruskieliopin hallinta on suositeltavaa: sitä voidaan hyödyntää paljon itse kielen omaksumisessa, jolloin oppitunneilla aikaa jää enemmän terveydenhuollon alan kieleen perehtymiseen. Kurssimaksu 61,- + kirja

NORJAN ALKEISKURSSI 30h
4.9. – 11.12.2019 ke klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 26.8.2019
Opettaja: FM Klaus Kurki
 
Norjan alkeiskurssilla lähdetään liikkeelle aivan alusta. Alkeiskurssin kuluessa opit mm. kertomaan itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi sekä kertomaan tekemisistäsi ja aikeistasi (taso A1, suppea viestintä kaikkein tutuimmissa tilanteissa). Opetuksen painopiste on suullisessa viestinnässä unohtamatta kuitenkaan luetun ymmärtämistä ja kirjoittamista. Kurssilla jaetaan kirjan tueksi mm. soveltavia keskustelutehtäviä. Ruotsin kielen peruskieliopin hallinnasta saa paljon irti kurssin suorittamisessa, mutta välttämätön se ei ole. Kurssimaksu 61,- + kirja (Ny i Norge)

NORJAN JATKOKURSSI 30h
4.9. – 11.12.2019 ke klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 26.8.2019
Opettaja: FM Klaus Kurki
 
Kurssilla jatketaan Ny i Norge -tekstikirjan kappaleesta 12 eteenpäin. Sinulla on ainakin A1 tason (suppea viestintä kaikkein tutuimmissa tilanteissa) taidot entuudestaan. Osaat siis esitellä itsesi, kertoa kiinnostuksen kohteistasi ja päiväsi kulusta. Muistisi perukoilta löytyvät siis aikamuodot ja substantiivien taivutus - ainakin pienellä kertauksella. Opetuksen painopiste on suullisessa viestinnässä unohtamatta kuitenkaan luetun ymmärtämistä ja kirjoittamista. Kurssilla jaetaan kirjan tueksi mm. soveltavia keskustelutehtäviä. Myös kohtuullisen hyvä ruotsin kieliopin tuntemus auttaa kurssin suorittamisessa. Kurssimaksu 61,- + kirja (Ny i Norge)

 

ENGLANNIN PERUSKURSSI – alkeet 30h
26.8. – 9.12.2019 ma klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 16.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka

Englannin peruskurssilla harjoittelemme monipuolisesti puhumista, kuuntelemista ja lukemista sekä käymme läpi perussanastoa ja kielioppia. Kurssi sopii kaikille, sillä kertaamme englannin perusteet alkeista lähtien. Opiskelu tapahtuu leppoisassa ilmapiirissä, lämpimästi tervetuloa! Kirjana Destinations 1. Kurssimaksu 61,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,-)

 

ENGLANNIN PERUSKURSSI – JATKO 30h
27.8. – 10.12.2019 ti 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 17.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka
 
Tervetuloa opiskelemaan englantia leppoisassa ilmapiirissä! Harjoittelemme monipuolisesti kielen eri osa-alueita, treenaamme kielioppia ja kartutamme uutta sanastoa. Uusina teemoina mm. työelämä ja matkailu sekä menneen ajan muoto imperfekti. Sopii hieman englantia lukeneille tai esim. Destinations 1 kirjan opiskelleille. Kirjana Destinations 2. Kurssimaksu 61,- + kirja (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,-)


ENGLANTIA AIKUISILLE - JATKO 30h
27.8. – 10.12.2019 ti klo 18.45 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 17.8.2019
Opettaja: FM Paavo Rapo
 
Tervetuloa opiskelemaan englantia mukavassa ilmapiirissä! Harjoittelemme monipuolisesti kielen eri osa-alueita, treenaamme kielioppia ja kartutamme uutta sanastoa. Teemoina mm. kotiin ja matkailuun liittyvät asiat sekä kielioppina uusi aikamuto perfekti. Kirjana Destinations 3. Kurssimaksu 61,- + kirja

ENGLANTIA SENIOREILLE – ALKEET 1 -30h
28.8. – 11.12.2019 ke klo 15 – 16.45
Ilmoittautumiset viimeistään 18.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka

Tervetuloa kaikki englantia joskus enemmän tai vähemmän opiskelleet rennolle alkeiskurssille, jossa opettelemme rauhalliseen tahtiin arjen ja matkailun sanastoa sekä kieliopin perusrakenteita. Lähdemme liikkeelle alkeista, joten aikaisempaa englannin opiskelun taustaa ei tarvitse olla. Harjoittelemme monipuolisesti puhumista, kuuntelemista ja lukemista. Tärkeintä on ymmärtää englannin kielen perusasioita, uskaltaa käyttää niitä ja innostua kielen oppimisesta. Opiskelu tapahtuu leppoisassa ilmapiirissä, lämpimästi tervetuloa! Kirjana Destinations 1. Kurssimaksu 61,- + kirja
 
ENGLANNIN STARTTI AIKUISILLE – JATKO 30h
29.8. – 12.12.2019 to klo 13 – 14.45
Ilmoittautumiset viimeistään 19.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka
 
Tervetuloa opiskelemaan englantia leppoisassa ilmapiirissä. Harjoittelemme monipuolisesti kielen eri osa-alueita, treenaamme kielioppia ja kartutamme uutta sanastoa. Uusina teemoina mm. työelämä, matkailu ja sairauksista kertominen. Kirjana Destinations 2 n. puolesta välistä kirjaa.  Kurssimaksu 61,-

 

ENGLANTIA SENIOREILLE – ALKEET JATKO 30h
29.8. – 12.12.2019 to klo 15 – 16.45
Ilmoittautumiset viimeistään 19.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka
 
Tervetuloa kaikki englantia joskus enemmän tai vähemmän opiskelleet rennolle englanninkurssille, jossa opettelemme rauhalliseen tahtiin arjen ja matkailun sanastoa sekä kieliopin perusrakenteita. Kertaamme myös aiemmin käytyjä rakenteita ja kartutamme uutta sanavarastoa. Harjoittelemme monipuolisesti puhumista, kuuntelemista ja lukemista. Tärkeintä on ymmärtää englannin kielen perusasioita, uskaltaa käyttää niitä ja innostua kielen oppimisesta. Opiskelu tapahtuu leppoisassa ilmapiirissä, lämpimästi tervetuloa! Uusina teemoina mm. matkailu ja työelämä sekä mennyt aikamuoto imperfekti. Kirjana Destinations 2. Kurssimaksu 61,- + kirja

 

ENGLANTIA SENIOREILLE – JATKO 30h
26.8. – 9.12.2019 ma 15 – 16.45
Ilmoittautumiset viimeistään 16.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka
 
Tervetuloa opiskelemaan englantia leppoisassa ilmapiirissä! Harjoittelemme monipuolisesti kielen eri osa-alueita, treenaamme kielioppia ja kartutamme uutta sanastoa. Teemoina mm. kotiin ja matkailuun liittyvät asiat sekä kielioppina uusi aikamuoto perfekti. Kirjana Destinations 3. Kurssimaksu 61,- + kirja

 

ENGLANTIA KESKUSTELLEN JA KUUNNELLEN 30h
27.8. – 10.12.2019 ti 15 – 16.45
Ilmoittautumiset viimeistään 17.8.2019
Opettaja: FM Eeva Puukka
 
Kurssilla käsittelemme arkeen ja matkailuun liittyviä teemoja. Tavoite on rohkaistua käyttämään englannin suullista kieltä ja lisätä itsevarmuutta kielen käyttäjänä. Kurssilla teemme suullisia harjoituksia, harjoittelemme kuullun ymmärrystä sekä kartutamme sanavarastoa. Teemoina mm. arki, työelämä, matkailu sekä yhteiskunnan asiat. Jatkamme kirjaa kappaleesta 10 eteenpäin. Kirjana Catching up - English for conversation classes. Kurssimaksu 60,- +kirja

 

VIRON KIELEN INTENSIIVIKURSSI 12h
26.8. – 5.9.2019 ma, ti ja to klo 17–18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 16.8.2019
Opettaja: FM Karmen Tomson

Kurssi on hyvä mahdollisuus palauttaa mieleen kahdessa viikossa viron kielen perusrakenteet ja -sanasto ennen syksyn varsinaisia kielikursseja. Kurssin suorittaneet voivat jatkaa viron kielen opiskelua esimerkiksi viron kielen alkeet (osa 2) -kurssilla. Opettajan materiaali. Kurssimaksu 35,-


VIRON KIELEN ALKEET 28h
9.9. – 16.12.2019 ma klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 30.8.2019
Opettaja: FM Karmen Tomson

Kurssilla viron kielen opiskelu aloitetaan aivan alusta. Opitaan perussanastoa, muun muassa ajan- ja kohteliaisuusilmauksia sekä lukusanoja. Aihepiireinä ovat esimerkiksi perhe, matkustaminen ja työelämä. Opitaan perusrakenteita ja verrataan näitä suomen kielen rakenteisiin. Kurssilla teemme mukavia kirjallisia ja suullisia harjoituksia. Kielen oppimisen ohessa kurssilla tutustutaan virolaiseen kulttuuriin ja elämään. Tervetuloa opiskelemaan sukukieltä rennossa ilmapiirissä virolaisen opettajan kanssa! Oppikirja: Meie keelesild + opettajan omat materiaalit. Kurssimaksu 59,50- + kirja

 

VIRON KIELEN ALKEET 2 - 28h
9.9. ̶   16.12.2019 ma klo 18.45  ̶   20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 30.8.2019
Opettaja: FM Karmen Tomson
 
Kurssi on viron kielen alkeet -kurssin jatko. Opiskelu jatketaan Meie keelesild -oppikirjan kappaleesta 6. Kurssi sopii kaikille, jotka ovat opiskelleet viroa yhden alkeiskurssin verran tai muuten omaavat vastaavat taidot. Kurssilla laajennetaan perussanastoa ja opitaan kieliopin perusrakenteita mukavien harjoituksien kautta. Lisäksi tutustutaan virolaiseen kulttuuriin ja elämään. Tere tulemast kursusele! Oppikirja: Meie keelesild + opettajan omat materiaalit. Kurssimaksu 59,50- + kirja

 

VIRON KIELEN JATKOKURSSI 28h
11.9. – 18.12.2019 ke klo 17 – 18.30
Ilmoittautumiset viimeistään 1.9.2019
Opettaja: FM Karmen Tomson
 
Kurssi on tarkoitettu viroa noin 2 ̶ 3 vuotta oppineille. Opitaan hieman monimutkaisempia kielioppiasioita ja laajennetaan sanavarastoa oppikirjan sekä muiden tekstien avulla. Tehdään paljon keskustelu- ja kuunteluharjoituksia. Kurssin sisällössä otetaan huomioon kurssilaisten toiveet. Oppikirja päätetään kurssin ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Tervetuloa!  Kurssimaksu 59,50 +kirja

 

SUOMEN ALKEISKURSSI VIRONKIELISILLE 26h
Soome keele algkursus
12.9. – 5.12.2019 to klo 17-18.30
Info ja registreerimine: +358 400 588 725 viimeistään 2.9.2019
Õpetaja: Marika Mägi

Opitaan ymmärtämään, puhumaan ja kirjoittamaan suomea erilaisten harjoitusten avulla. Opetuskieli: viro ja suomi. Oppikirja: Suomen mestari 1 + opettajan materiaali. Kurssimaksu 58,-

Tere tulemast kõik, kes soovivad alustada soome keele õpinguid ning samuti need, kellel on juba mõningad teadmised olemas, kuid soovivad oma keeleoskust täiendada ja süvendada. Kursus õpetab kasutama keelt igapäevases suhtluses – tööl, kodus, vabal ajal, õpingutes, ametiasutustes. Loetakse erinevaid tekste, õpitakse grammatikat, kirjutama tekste, tehakse kuulamisharjutusi, paaris- ja rühmatööd. Õpik: Suomen mestari 1 + õpetaja materjal. Õpetuskeel on eesti ja soome. 


SUOMEN JATKOKURSSI VIRONKIELISILLE 30h
10.9. - 17.12.2019 ti klo 17-18.30
Info ja registreerimine: +358 400 588 725 viimeistään 30.8.2019
Õpetaja: Marika Mägi

Jatketaan suomen kielen opiskelua, laajennetaan sanavarastoa sekä ilmaisumahdollisuuksia ja opetellaan lisää kielioppia. Oppikirja: Suomen mestari. Opetuskieli on viro ja suomi. Kurssimaksu 61,-
Jätkame soome keele õppimist, laiendame sõnavara ja väljendusoskust ning õpime lisaks grammatikat. Õpik: Suomen mestari. Õpetuskeel on eesti ja soome. 

 

 

 

Haku

Itäinen Rantakatu 64
20810 TURKU

0400 569 363

tsl.turku@tslturku.fi

 

Toimisto avoinna

maanantai - torstai klo 9.00 - 16.00
perjantai 9.00 - 14.00