Sukututkimus

 
Ilmoittautumisen löydät täältä

Kurssien peruutusehdot ja kurssipaikkainfo

SUKUTUTKIMUKSEN UUSITTU PERUSKURSSI 15h
10.9. – 8.10.2020 to klo 9.30 – 12 - ryhmä täynnä
Ilmoittautumiset viimeistään 1.9.2020
14.10. - 11.11. ke klo 10 - 12.30 - uusi ryhmä/tilaa
Ilmoittautumiset viimeistään 4.10.2020
Opettaja: kouluttaja/yrittäjä Juha Vuorela
Tervetuloa uusitulle sukututkimuskurssille, joka antaa sinulle ainekset koota esivanhempiesi tarinaa. Kurssin aikana käydään läpi sukututkimuksen peruslähteet kirkonarkistoissa. Kurssi antaa valmiudet omatoimiseen tutkimukseen ja kertoo selkein esimerkein eri lähteiden sisällöistä. Tutuiksi tulevat niin alkuperäislähteet kuin erilaiset hakutietokannat internetin loputtomissa arkitoissa. Kurssimaksu 39,-


SUKUTUTKIMUKSEN TEEMALLINEN JATKOKURSSI 15h
5.11. – 3.12.2020 ke klo 9.30 – 12 - ryhmä täynnä
Ilmoittautumiset viimeistään 26.10.2020
18.11. - 16.12. ke klo 10 - 12.30 - uusi ryhmä/tilaa
Ilmoittautumiset viimeistään 8.11.2020
Opettaja: kouluttaja/yrittäjä Juha Vuorela

Talohistoria; Tämä kerta opastaa sinua löytämään henkilö- ja talohistoriaan aineksia aina 1500-luvulle saakka, aikaan ennen rippikirjoja. Käsittelemme mm. maanluontoja, kiinteistöjen ostamista ja jakamista, voudin- ja läänintilejä sekä henkikirjoja. Henkilöiden kytkeminen osaksi talohistoriaa tapahtuu myös karttojen kautta. Päivä antaa aineksia oma-aloitteeseen tutkimusretkeen rippikirjoja edeltävänä aikana ja tietysti sen jälkeenkin.

Netin sukupuupalvelut; Perehdytään netin sukupuupalveluihin, kuten Geni, Myheritage, Ancestry ja Familysearch. Mitä sinun täytyy ottaa huomioon niitä käyttäessä, miten merkitään lähdetiedot ja mitä on lähdekritiikki? Mietimme illan aikana myös tekijänoikeuksia ja tietosuojaa

Sodat ja sotilaat; Tällä kerralla käsitellään sotalaitoksen ja sotilaiden historiaa sekä niitä aineistoja, joista tutkija voi löytää tietoja palveluksessa olleista sukulaisistaan. Tutuiksi tulevat erilaiset sotilasrullat, käsitteet ja käytännöt. Kurssi antaa sukuharrastajalle valmiudet omatoimisesti tutkia sotilaita, sillä mukana on runsaasti konkreettisia esimerkkejä.

Geneettinen sukututkimus; DNA-testit ovat valtavan suosittuja sukututkijoiden keskuudessa. Tämä ilta antaa perustiedot geneettisestä sukututkimuksesta sekä ennen kaikkea siitä, mitä tuloksista voidaan päätellä. Käymme läpi erityisesti serkkutestejä, mutta tutuiksi tulevat myös mtDNA ja Y-kromosomi -testit.

0ikeuslaitos; Tämän kerran aikana perehdytään oikeuslaitoksemme pitkään historiaan. Saat kattavan käsityksen eri oikeusistuimien rooleista ja ennen kaikkea siitä, mistä esivanhempia koskevia oikeustapauksia voi ryhtyä etsimään.
Kurssimaksu 39,-