Tietotekniikka

Kurssit toteutetaan pienryhmäopetuksena (max. 14 osallistujaa/kurssi)

MINKÄLAISEN TIETOTEKNISEN LAITTEEN HANKKISIN? – ilmainen luento

18.8.2021 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 17.8.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Oletko hankkimassa uusia laitteita? Tule kuuntelemaan tämän hetken uusimmat trendit. Tällä yhden tapaamiskerran pituisella esittelyluennolla käymme läpi seikkoja, joita tulisi huomioida hankittaessa uutta tietokonelaitteistoa. Hankinko pöytäkoneen vai läppärin? Pärjäänkö tabletilla tai älypuhelimella. Minkälaista tietoturvaa tarvitsen? Minkälaisen ja kuinka nopean nettiyhteyden tarvitsen? Tarvitsenko tulostinta? Minkälaisia ohjelmia voisin hankkia – maksullisia vaiko ilmaisia ohjelmia? Tapaamisen alussa on esitelmä kyseisestä aiheesta ja tämän jälkeen voit esittää kysymyksiä luennon vetäjälle. Muista ilmoittautua!

Ilmoittaudu tästä!

TIETOKONEEN ALKEISKURSSI 12h

1. – 15.9.2021 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 21.8.2021

Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille tai hyvin vähän tietokonetta aiemmin käyttäneille. Aloitamme kurssin ihan perusasioista. Pääpaino kurssilla on internetin käyttö ja kiinnostavan tiedon hakeminen Googlen avulla. Perehdymme yhdessä internetin hyödyllisiin sivustoihin. Tule rohkeasti mukaan opettelemaan tietokoneen käyttöä. Opettajan opastuksella etenemme rauhalliseen tahtiin ja tarvittaessa voimme kerrata asioita moneen kertaan. Tämän peruskurssin käyneille on tarjolla tietokoneen käytön alkeisjatkokurssi, jolle voi ilmoittautua joko syksyllä tai ensi keväällä. Kurssimaksu 48,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 43,-) 

Ilmoittaudu tästä!

HALLITSE KANNETTAVA TIETOKONE PAREMMIN 20h 

22.9. – 27.10.2021 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 12.9.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Jatkokurssi niille, jotka haluavat tietokoneestaan tavallista enemmän irti! Tällä kurssilla syvennämme tietotekniikkataitoja kerraten aiemmin opittua sekä tutustuen tarkemmin kannettavan tietokoneen hallintaan. Tarvitsetko lisää rohkeutta netissä asioimiseen?
Kurssilla opimme ainakin seuraavia asioita:

 • Asiakirjojen ja kuvien tallentaminen kansioihin.
 • Älypuhelimen ja digikameran kuvien siirtäminen tietokoneelle
 • Varmuuskopioinnin tekeminen ja tietoturva
 • Internetin sujuva käyttö eri selaimilla
 • Pankkipalvelut
 • Internetistä hankittavien lippujen, matkojen ja hotelli majoituksen tilaaminen
 • Turvalliseen asiointi internetissä
 • Asennamme laadukkaita ja luotettavia ilmaisohjelmia
 • Haemme mielenkiintoisia internet sivuja
 • Harjoittelemme Win10 uusia ominaisuuksia

Harjoittelemme näitä kaikkia ja monia muita toimintoja kurssilla. Sisällössä huomioimme mahdollisuuksien mukaan myös osallistujien toiveet. Kurssi sopii hyvin peruskurssin käyneille tai perusasiat omaaville henkilöille. Ota oma läppäri ja älypuhelin mukaan jo ensimmäisellä tapaamiskerralla! Voit toki käyttää oppilaitoksenkin kannettavia. Kurssimaksu 61,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,-)

Ilmoittaudu tästä!

SENIORIT SOMESSA (Facebook, Instagram, WhatsApp…)12h

3. – 17.11.2021 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 23.10.2021

Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Tule opettelemaan Facebookin, WhatsAppin ja muiden sosiaalisten medioiden käyttöä. Mitä sosiaalinen media on, miten minä voin niitä käyttää ja miksi niitä käyttäisin? Pääpaino on Facebookissa, sen asetuksissa ja käytössä, erityisesti yhteydenpidossa perheenjäsenten ja tuttavien kanssa. Facebookin avulla voit seurata erilaisia ryhmiä liittyen esim. harrastuksiin. Saat kätevästi tietoa tulevista tapahtumista ja monista kiinnostavista asioista. Facebookia voit käyttää tietokoneen lisäksi eri mobiililaitteilla, kuten tabletilla ja älypuhelimella. Tutustumme myös Blogeihin, WhatsAppiin, Skypeen, Twitteriin ja Instagramiin ym. Kurssilla voit perustaa itsellesi monia ilmaisia sosiaalisen median palveluita ja ottaa itseäsi kiinnostavat palvelut heti käyttöön. Tule rohkeasti mukaan kurssille. Kurssimaksu 51,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 46,-)

Ilmoittaudu tästä!

HYÖDYNNÄ PILVIPALVELUJA JA HALLITSE WINDOWS 10 - 20h

17.11. – 15.12.2021 ke klo 17 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 7.11.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Tule päivittämään tietosi Win10- ja pilvipalveluaikaan. Kurssi soveltuu hyvin yksityishenkilöille, pienyrityksille ja yhdistystoiminnassa mukana oleville. Pilvipalvelu on kätevä tapa säilöä tietoa, jakaa sitä muiden nähtäväksi ja yhteisesti käytettäväksi. Pilvipalvelu soveltuu myös hyvin ryhmätyöskentelyyn. Perehdymme kattavasti Win10 ominaisuuksiin ja harjoittelemme yhdessä niiden hallintaa. Käymme läpi resurssienhallinnan työkalut sekä muut uudet toiminnot. Haemme hyödyllisiä apuohjelmia, joita voi veloituksetta asentaa omalle tietokoneelle Windows kaupan ja internetin kautta. Perustamme myös halukkaille Microsoft-tilin, jolla saa Win10 -lisäpalvelut ja pilvipalvelut käyttöön. Yhdistä erilaiset päätelaitteet (tietokone, tabletti, älypuhelin) pilven välityksellä. Näin saat kaiken oman tiedon kätevästi käyttöön pilvesi välityksellä eri laitteilla. Ilmaisten OneDrive ja Google Drive -pilvipalveluiden ansiosta voit lähettää ja käyttää valokuvia, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostojasi missä tahansa ja voit jakaa niitä tarvittaessa ystäviesi kesken. Omat tietosi on turvallisesti tallessa pilvikansioissa. Aikaisempaa Windows 10 tai pilvipalvelu kokemusta ei tarvitse olla, mutta tietokoneen alkeistaidot kurssilla edellytetään. Ota oma kannettava tietokoneesi ja älypuhelin mukaan ja tule rohkeasti kurssille. Etenemme opetuksessa rauhalliseen tahtiin. Kurssi sopii kaikille Windows 10 -käyttöjärjestelmästä ja pilvipalveluista kiinnostuneille. Kurssimaksu 61,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,-)

Ilmoittaudu tästä!

TIETOKONEEN SYYSSIIVOUS JA KANSIOIDEN HALLINTA 12h

24.11. – 1.12.2021 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 14.11.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt 

Kurssilla opitaan keskeisimmät tietokoneen ylläpitoon ja tietoturvaan liittyvät asiat ja toimet, kuten ohjelmien asennukset, päivitykset ja ohjelmien poistot sekä sivuhistorian ja evästeiden tyhjennys. Kurssilla laitetaan myös oman tietokoneen kansiot hyvään järjestykseen. Kuvat ja asiakirjat tallennetaan hallitusti niille varattuihin kansioihin. Tämän jälkeen tieto löytyy helposti ja nopeasti. Katsomme, miten sähköpostin liitetiedostot tallennetaan tietokoneelle. Laitamme internetistä löytyvät mielenkiintoiset sivut muistiin kirjamerkeiksi, jolloin sivut löytyvät uudelleen. Asennamme monia hyödyllisiä ohjelmia omille koneille. Ota oma kannettava tietokoneesi kurssille jo ensimmäiselle tapaamiskerralle. Kurssimaksu 51,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 46,-)

Ilmoittaudu tästä!

VIDEOT YOUTUBE KANAVAAN 8h 

29.9. – 6.10.2021 ke klo 17 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 19.9.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt 

Haluatko ladata videoita Youtubeen, mutta olet epävarma, kuinka se tapahtuu? Tällä kurssilla opit käytännön niksit, joilla onnistut! Käsittelemme mm.

 • Kanavan perustaminen
 • Videon lataaminen ja asetukset Youtubeen
 • Videon editointi kanavassa
 • Videon julkistaminen eri medioissa
 • Soittolistojen tekeminen

Kurssimaksu 42,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 37,-)

Ilmoittaudu tästä!

LUO NETTISIVUT TAI BLOGI WORDPRESSILLÄ 12h

2. – 3.10.2021 la – su klo 10 – 15.15
Ilmoittautumiset viimeistään 22.9.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

WordPress on ilmainen julkaisualusta, jolla voi tehdä verkkosivun tai blogin yhdistykselle/yritykselle tai itsellesi. Helppokäyttöinen ja esteettinen WordPress tarjoaa mahdollisuuden keskittyä sisällön tuottamiseen - ei tekniikan kanssa taistelemiseen. Tee vain sopimus Webb hotellin kanssa ja ryhdy tekemään omia internetsivuja. Oman blogin tekeminen ja ylläpitäminen on ilmaista. Kurssilla saat perustiedot kotisivujen ja blogien tekemiseen. Teemme ohjatusti jokainen omaa sivustoa. Ota oma läppäri kurssille mukaan.  Voit toki käyttää oppilaitoksen kannettavia tietokoneita kurssin aikana. Langaton verkko on käytettävissä. Kurssimaksu 51,- (TUL:n seurojen jäseniltä 46,-)

Ilmoittaudu tästä!

SUKUTUTKIJAN TIETOTEKNIIKKA 8h

13. ja 27.10.2021 ke klo 9 – 12.15
Ilmoittautumiset viimeistään 3.10.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Tämä kurssi on tarkoitettu erityisesti sukututkimusta harrastaville. Kurssilla harjoittelemme mm. tietojen tallentamista kansioihin, kuinka asiakirjat ja kuvat löytyvät omalta tietokoneelta ja miten tiedot saa järjestykseen tietokoneen muistiin, muistitukulle tai ulkoiselle kiintolevylle. Internetistä haemme mielenkiintoisia sivuja ja opettelemme kirjamerkkien käyttämisen. Voimme myös kirjata mielenkiintoiset internet linkit ja näyttökuvat tekstinkäsittelyohjelmaan, josta niitä on helppo käyttää linkkeinä. Tutustumme yleisesti, miten internetpalveluihin kirjaudutaan ja luodaan käyttäjätunnukset ja salasanat. Kurssista on hyvä jatkaa erilliselle skannerikurssille, jossa paperikuvia, negatiiveja ja dioja siirretään sähköiseen muotoon tietokoneelle ja harjoitellaan kuvakirjan tekoa. Kurssimaksu 42,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 37,-)

Ilmoittaudu tästä!

SKANNAA VANHAT VALOKUVAT TIETOKONEELLE JA KUVAKIRJAKSI 16h

3. – 24.11.2021 ke klo 9 – 12.15
Ilmoittautumiset viimeistään 23.10.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssilla skannataan ja tallennetaan valokuvia, dioja ja negatiiveja digitaaliseen muotoon tietokoneelle. Harjoittelemme kuvien siirtämistä skannerin avulla ja tutustumme sen ominaisuuksiin. Kurssilla saat hyviä vinkkejä siitä, millä tarkkuudella ja missä muodossa kuvat on hyvä siirtää omalle koneelle. Lisäksi tutustutaan kuvan korjausmahdollisuuksiin ja varmuuskopioiden tekemiseen. Kurssilla perehdymme, miten kuvakirja tehdään ja tilataan. Kuvakirjat ovat mukava lisä myös sukututkimuksesta kiinnostuneille harrastajille. Ota ensimmäisellä kerralla mukaan omia valokuvia, negatiiveja, dioja ja muistitikku. Jokainen kurssilainen voi kokeilla omilla valokuvilla meidän skannereitamme. Omat skannatut valokuvat saat mukaasi omalle muistitikullesi. Kurssilla saat vinkkejä oman skannerin hankintaan. Kurssimaksu 57,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 52,-)

Ilmoittaudu tästä!