Tietotekniikka

HYÖDYNNÄ PILVIPALVELUJA JA HALLITSE WINDOWS 10 - 20h

17.11. – 15.12.2021 ke klo 17 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 7.11.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Tule päivittämään tietosi Win10- ja pilvipalveluaikaan. Kurssi soveltuu hyvin yksityishenkilöille, pienyrityksille ja yhdistystoiminnassa mukana oleville. Pilvipalvelu on kätevä tapa säilöä tietoa, jakaa sitä muiden nähtäväksi ja yhteisesti käytettäväksi. Pilvipalvelu soveltuu myös hyvin ryhmätyöskentelyyn. Perehdymme kattavasti Win10 ominaisuuksiin ja harjoittelemme yhdessä niiden hallintaa. Käymme läpi resurssienhallinnan työkalut sekä muut uudet toiminnot. Haemme hyödyllisiä apuohjelmia, joita voi veloituksetta asentaa omalle tietokoneelle Windows kaupan ja internetin kautta. Perustamme myös halukkaille Microsoft-tilin, jolla saa Win10 -lisäpalvelut ja pilvipalvelut käyttöön. Yhdistä erilaiset päätelaitteet (tietokone, tabletti, älypuhelin) pilven välityksellä. Näin saat kaiken oman tiedon kätevästi käyttöön pilvesi välityksellä eri laitteilla. Ilmaisten OneDrive ja Google Drive -pilvipalveluiden ansiosta voit lähettää ja käyttää valokuvia, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostojasi missä tahansa ja voit jakaa niitä tarvittaessa ystäviesi kesken. Omat tietosi on turvallisesti tallessa pilvikansioissa. Aikaisempaa Windows 10 tai pilvipalvelu kokemusta ei tarvitse olla, mutta tietokoneen alkeistaidot kurssilla edellytetään. Ota oma kannettava tietokoneesi ja älypuhelin mukaan ja tule rohkeasti kurssille. Etenemme opetuksessa rauhalliseen tahtiin. Kurssi sopii kaikille Windows 10 -käyttöjärjestelmästä ja pilvipalveluista kiinnostuneille. Kurssimaksu 61,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 56,-)

Ilmoittaudu tästä!

TIETOKONEEN SYYSSIIVOUS JA KANSIOIDEN HALLINTA 12h

24.11. – 8.12.2021 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 14.11.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt 

Kurssilla opitaan keskeisimmät tietokoneen ylläpitoon ja tietoturvaan liittyvät asiat ja toimet, kuten ohjelmien asennukset, päivitykset ja ohjelmien poistot sekä sivuhistorian ja evästeiden tyhjennys. Kurssilla laitetaan myös oman tietokoneen kansiot hyvään järjestykseen. Kuvat ja asiakirjat tallennetaan hallitusti niille varattuihin kansioihin. Tämän jälkeen tieto löytyy helposti ja nopeasti. Katsomme, miten sähköpostin liitetiedostot tallennetaan tietokoneelle. Laitamme internetistä löytyvät mielenkiintoiset sivut muistiin kirjamerkeiksi, jolloin sivut löytyvät uudelleen. Asennamme monia hyödyllisiä ohjelmia omille koneille. Ota oma kannettava tietokoneesi kurssille jo ensimmäiselle tapaamiskerralle. Kurssimaksu 51,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 46,-)

Ilmoittaudu tästä!

MINKÄLAISEN TIETOTEKNISEN LAITTEEN HANKKISIN 4h

26.1.2022 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 25.1.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Oletko hankkimassa uusia laitteita? Tule kuuntelemaan tämän hetken uusimmat trendit. Tällä yhden tapaamiskerran pituisella esittelyluennolla käymme läpi seikkoja, joita tulisi huomioida hankittaessa uutta tietokonelaitteistoa. Hankinko pöytäkoneen vai läppärin? Pärjäänkö tabletilla tai älypuhelimella. Minkälaista tietoturvaa tarvitsen? Minkälaisen ja kuinka nopean nettiyhteyden tarvitsen? Tarvitsenko tulostinta? Minkälaisia ohjelmia voisin hankkia – maksullisia vaiko ilmaisia ohjelmia? Tapaamisen alussa on esitelmä kyseisestä aiheesta ja tämän jälkeen voit esittää kysymyksiä luennon vetäjälle. Muista ilmoittautua tälle ilmaisluennolle.

Ilmoittaudu tästä!

VIDEOT YOUTUBE KANAVAAN 8h

26.1. – 2.2.2022 ke klo 17 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 16.1.2021
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Haluatko ladata videoita Youtubeen, mutta olet epävarma, kuinka se tapahtuu?
Tällä kurssilla opit käytännön niksit, joilla onnistut!
Käsittelemme mm.

 • Kanavan perustaminen
 • Videon lataaminen ja asetukset Youtubeen
 • Videon editointi kanavassa
 • Videon julkistaminen eri medioissa
 • Soittolistojen tekeminen

Kurssimaksu 43,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 38,-)

Ilmoittaudu tästä!

TIETOKONEEN ALKEISKURSSI 12h

2. – 16.2.2022 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 23.1.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille tai hyvin vähän tietokonetta aiemmin käyttäneille. Aloitamme kurssin perusasioista. Pääpaino kurssilla on internetin käytössä ja kiinnostavan tiedon hakemisessa. Tule rohkeasti mukaan opettelemaan tietokoneen käyttöä. Opettajan opastuksella etenemme rauhalliseen tahtiin ja tarvittaessa voimme kerrata asioita moneen kertaan. Tämän peruskurssin käyneille on tarjolla Hallitse kannettava tietokone paremmin -kurssi, jolle voi ilmoittautua joko nyt keväällä tai ensi syksynä. Kurssimaksu 49,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 44,-)

Ilmoittaudu tästä!

HALLITSE KANNETTAVA TIETOKONE PAREMMIN 20h

2. – 30.3.2022 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 20.2.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Jatkokurssi sinulle, joka haluat tietokoneestasi tavallista enemmän irti! Tällä kurssilla syvennämme tietotekniikkataitoja kerraten aiemmin opittua sekä tutustuen tarkemmin kannettavan tietokoneen hallintaan. Tarvitsetko lisää rohkeutta netissä asioimiseen?
Kurssilla opimme ainakin seuraavia asioita:

 • Asiakirjojen ja kuvien tallentaminen kansioihin
 • Älypuhelimen ja digikameran kuvien siirtäminen tietokoneelle
 • Varmuuskopioinnin tekeminen ja tietoturva
 • Internetin sujuva käyttö eri selaimilla
 • Pankkipalvelut
 • Internetistä hankittavien lippujen, matkojen ja hotelli majoituksen tilaaminen
 • Turvalliseen asiointi internetissä
 • Asennamme laadukkaita ja luotettavia ilmaisohjelmia

Harjoittelemme näitä kaikkia ja monia muita toimintoja kurssilla. Sisällössä huomioimme mahdollisuuksien mukaan myös osallistujien toiveet. Kurssi sopii hyvin peruskurssin käyneille tai perusasiat omaaville henkilöille. Ota oma läppäri ja älypuhelin mukaan jo ensimmäisellä tapaamiskerralla! Voit toki käyttää opistonkin kannettavia. Kurssimaksu 62,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 57,-)

Ilmoittaudu tästä!

SKANNAA VANHAT VALOKUVAT TIETOKONEELLE JA KUVAKIRJAKSI 16h

2. – 23.3.2022 ke klo 9 – 12.15
Ilmoittautumiset viimeistään 20.2.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssilla skannataan ja tallennetaan valokuvia, dioja ja negatiiveja digitaaliseen muotoon tietokoneelle. Harjoittelemme kuvien siirtämistä skannerin avulla ja tutustumme sen ominaisuuksiin. Kurssilla saat hyviä vinkkejä siitä, millä tarkkuudella ja missä muodossa kuvat on hyvä siirtää omalle koneelle. Lisäksi tutustutaan kuvan korjausmahdollisuuksiin ja varmuuskopioiden tekemiseen. Kurssilla perehdymme, miten kuvakirja tehdään ja tilataan. Kuvakirjat ovat mukava lisä myös sukututkimuksesta kiinnostuneille harrastajille. Ota ensimmäisellä kerralla mukaan omia valokuvia, negatiiveja, dioja ja muistitikku. Jokainen kurssilainen voi kokeilla omilla valokuvilla meidän skannereitamme. Omat skannatut valokuvat saat mukaasi omalle muistitikullesi. Kurssilla saat vinkkejä oman skannerin hankintaan. Kurssimaksu 58,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 53,-)

Ilmoittaudu tästä!

HALLITSE TAULUKOT EXCEL -OHJELMALLA 16h

11. – 13.3.2022 pe klo 17 – 19.30, la - su klo 10 – 15.15
Ilmoittautumiset viimeistään 1.3.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Haluatko oppia hyödyntämään taulukkolaskennan eri ominaisuuksia paremmin kotikäytössä, yhdistystoiminnassa ja työelämässä?
Kurssilla opit käyttämään Exceliä päivittäisessä työskentelyssä. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat perus- ja edistyneet taidot Excel-taulukkolaskentaan. Aloitamme perusteista ja saat hyviä vinkkejä ohjelman tehokkaaseen käyttöön ja oikeaoppisiin käyttötapoihin. Opit tekemään ja muotoilemaan Excel-taulukoita seuraavasti:

 • Syöttämään tietoa Exceliin ja tekemään peruskaavoja
 • Saat hyödyllisiä vinkkejä, joilla helpotat omaa Excel työskentelyä
 • Kaavioita, kuten pylväs ja ympyräkaaviot
 • Tallennus ja tulostus
 • Tietojen suodatus ja lajittelu
 • Erilaisten valmiiden funktioiden käyttö (mm. jos ja summa.jos -funktiot)
 • Tiedon linkitys toiseen tauluun tai työkirjaan
 • Taulukon ja solujen lukitus
 • Ajan laskentaa
 • Pivot taulukointi, valmiin Excel taulukon hallintaan, analysointiin ja raportointiin. Jne.

Koulutus soveltuu Excelin versiolle 2007 ja sitä uudemmat. Kurssimaksu 58,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 53,-)

Ilmoittaudu tästä!

SENIORIT SOMESSA (Facebook, Instagram, WhatsApp…)12h

6. – 20.4.2022 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 26.3.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Tule opettelemaan Facebookin, WhatsAppin ja muiden sosiaalisten medioiden käyttöä. Mitä sosiaalinen media on, miten minä voin niitä käyttää ja miksi niitä käyttäisin? Pääpaino on Facebookissa, sen asetuksissa ja käytössä, erityisesti yhteydenpidossa perheenjäsenten ja tuttavien kanssa. Facebookin avulla voit seurata erilaisia ryhmiä liittyen esim. harrastuksiin. Saat kätevästi tietoa tulevista tapahtumista ja monista kiinnostavista asioista. Facebookia voit käyttää tietokoneen lisäksi myös tabletilla ja älypuhelimella. Tutustumme myös Blogeihin, WhatsAppiin, Skypeen, Twitteriin ja Instagramiin ym. Kurssilla voit halutessasi perustaa itsellesi ilmaisia sosiaalisen median palveluita ja ottaa itseäsi kiinnostavat palvelut heti käyttöön. Tule rohkeasti mukaan kurssille. Kurssimaksu 52,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 47,-)

Ilmoittaudu tästä!

HALLITSE TEKSTIN KIRJOITTAMINEN WORD -OHJELMALLA 16h

8. – 10.4.2022 pe klo 17 – 19.30, la - su klo 10 – 15.15
Ilmoittautumiset viimeistään 29.3.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Haluatko oppia hyödyntämään Wordin eri ominaisuuksia paremmin kotikäytössä, yhdistystoiminnassa tai työelämässä? Kurssilla käymme kattavasti lävitse Wordin perusasioita sekä sen edistyneet ominaisuudet. Kurssilla opit kirjoittamaan ja muokkaamaan Word-asiakirjoja helposti ja tehokkaasti. Opit muun muassa käyttämään seuraavia toimintoja:

 

 • Tekstityylit, tekstin muokkaus ja muotoilu
 • Sivun asettelut
 • Kuvien lisääminen asiakirjaan ja kuvien muokkaaminen
 • Tekstinkäsittelyn edistyneet toiminnot
 • Sisennykset ja riippuva sisennys (helpottaa asiakirjojen laadintaa)
 • Sarkainasetusten muuttaminen, mm desimaalisarkain
 • Luettelot ja monitasoiset luettelot
 • Erikoisefektien käyttö ja SmartArt grafiikkaobjektit (prosessi ja organisaatiokuvaukset)
 • Ylä- ja alatunnisteet
 • Automaattinen sisällysluettelo ja automaattinen kappalenumerointi
 • Postitustarrojen teko ja osoitetietojen haku Excel taulukosta
 • Tallennus ja tulostus
 • ja jotain muutakin vielä

 

Koulutus soveltuu Wordin versiolle 2007 ja sitä uudemmat.
Kurssimaksu 58,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 53,-)

Ilmoittaudu tästä!

HYÖDYNNÄ PILVIPALVELUJA JA HALLITSE WINDOWS 20h

26.4. – 24.5.2022 ti klo 17 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 16.4.2022

Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt


Kurssi soveltuu hyvin yksityishenkilöille, pienyrityksille ja yhdistystoiminnassa mukana oleville, joita pilvipalvelun käyttö kiinnostaa. Pilvipalvelu on kätevä tapa säilöä tietoa, jakaa sitä muiden nähtäväksi ja yhteisesti käytettäväksi. Pilvipalvelu soveltuu myös hyvin ryhmätyöskentelyyn. Perehdymme kattavasti Windowsin ominaisuuksiin ja harjoittelemme yhdessä niiden hallintaa. Käymme läpi resurssienhallinnan työkalut sekä muut uudet toiminnot. Haemme hyödyllisiä apuohjelmia, joita voi veloituksetta asentaa omalle tietokoneelle Windows -kaupan ja internetin kautta. Perustamme myös halukkaille Microsoft-tilin, jolla saa Windowsin lisä- ja pilvipalvelut käyttöön. Voit yhdistää erilaiset päätelaitteet (tietokone, tabletti, älypuhelin) pilven välityksellä. Näin saat kaiken oman tiedon kätevästi käyttöösi pilven välityksellä. Ilmaisten OneDrive ja Google Drive -pilvipalveluiden ansiosta voit lähettää ja käyttää valokuvia, asiakirjoja ja muita tärkeitä tiedostojasi missä tahansa ja voit jakaa niitä tarvittaessa ystäviesi kesken. Omat tietosi on turvallisesti tallessa pilvikansioissa. Aikaisempaa Windows tai pilvipalvelu kokemusta ei tarvitse olla, mutta tietokoneen alkeistaidot kurssilla edellytetään. Ota oma kannettava tietokoneesi sekä älypuhelin mukaan ja tule rohkeasti kurssille. Etenemme opetuksessa rauhalliseen tahtiin. Kurssimaksu 62,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 57,-)

Ilmoittaudu tästä!

TIETOKONEEN KEVÄTSIIVOUS JA KANSIOIDEN HALLINTA 12h

27.4. – 11.5.2022 ke klo 13 – 16.15
Ilmoittautumiset viimeistään 17.4.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssilla opit keskeisimmät tietokoneen ylläpitoon ja tietoturvaan liittyvät asiat ja toimet, kuten ohjelmien asennukset, päivitykset ja ohjelmien poistot sekä sivuhistorian ja evästeiden tyhjennys. Laitamme myös oman tietokoneen kansiot hyvään järjestykseen. Kuvat ja asiakirjat tallennamme hallitusti niille varattuihin kansioihin. Tämän jälkeen tieto löytyy helposti ja nopeasti. Katsomme, miten sähköpostin liitetiedostot tallennetaan tietokoneelle. Laitamme internetistä löytyvät mielenkiintoiset sivut muistiin kirjamerkeiksi, jolloin sivut löytyvät uudelleen. Asennamme monia hyödyllisiä ohjelmia. Ota oma kannettava tietokoneesi kurssille jo ensimmäiselle tapaamiskerralle. Kurssimaksu 52,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 47,-)

Ilmoittaudu tästä!

SUKUTUTKIJAN TIETOTEKNIIKKA 8h

18. – 25.5.2022 ke klo 9 – 12.15
Ilmoittautumiset viimeistään 8.5.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssilla opit mm. tietojen tallentamista kansioihin, ulkoiselle muistitikulle ja ulkoiselle kiintolevylle. Näin saat sukututkimuksessa keräämäsi tiedot pysymään järjestyksessä ja tallessa. Opimme myös lisää internetsivustojen hyvästä käytöstä sekä sieltä löytyvien linkkien viennistä tekstinkäsittelyohjelmaan. Myös netin kirjamerkit otamme haltuun helpottamaan omien kiinnostavien sivustojen löytymistä. Emme myöskään unohda tietoturvaa internetin käytössä. Kurssi antaa sukututkijalle hyvän pohjan tehdä sukututkimusta tietotekniikka hyväksikäyttäen. Tämän kurssin käytyäsi sinun on helppo käydä kotona läpi Juhan kurssien antia käyden hänen antamillaan sivustovinkeillä.  Kurssimaksu 43,- (OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille 38,-)

Ilmoittaudu tästä!

LUO NETTISIVUT TAI BLOGI WORDPRESSILLÄ 12h

19.5. – 2.6.2022 ti,to klo 17 – 20.15
Ilmoittautumiset viimeistään 9.5.2022
Opettaja: tradenomi Kai Åkerfelt

Kurssipäivät: to 19.5., ti 31.5. ja to 2.6.

WordPress on ilmainen julkaisualusta, jolla voi tehdä verkkosivun tai blogin yhdistykselle/yritykselle tai itsellesi. Helppokäyttöinen ja esteettinen WordPress tarjoaa mahdollisuuden keskittyä sisällön tuottamiseen - ei tekniikan kanssa taistelemiseen. Tee vain sopimus Webb hotellin kanssa ja ryhdy tekemään omia internetsivuja. Oman blogin tekeminen ja ylläpitäminen on ilmaista. Kurssilla saat perustiedot kotisivujen ja blogien tekemiseen. Teemme ohjatusti jokainen omaa sivustoa. Ota oma läppäri kurssille mukaan.  Voit toki käyttää opiston tietokoneita kurssin aikana. Langaton verkko on käytettävissä. Kurssimaksu 52,- (TUL:n seurojen jäseniltä 47,-)

Ilmoittaudu tästä!